Gezonde pizza met groentebodem

  • Geplaatst op
  • Door Afslank4me
  • 0
Gezonde pizza  met groentebodem

Pizza's zijn heerlijk en kan men naar eigen wens beleggen maar helaas is deze pizza niet altijd gezond. Met deze pizza krijgt u een verantwoorde pizzabodem!

Gezonde pizza met groentebodem

Tijd: 15 min+20 min in de oven

Recept voor 1 pizza(+/- 5 personen)

 

Ingrediënten: 

350 gram bloemkool

350 gram mager rundergehakt

+/- 75 gram paneermeel

1 ei

handjevol geraspte kaas(20a30+)

1 theelepel oregano

halve theelepel knoflookpoeder

snufje peper

+ ingrediënten om de pizza te beleggen zoals; tomatensaus, ui, courgette, paprika 

 

Bereidingswijze: 

 

Begin met het koken van de bloemkool. Kook de bloemkool beetgaar. Verwarm ondertussen je oven voor op 200 graden. Doe vervolgens de gekookte bloemkool in een diep bord en prak met een vork of aardappelstamper de bloemkool helemaal fijn. je kunt ook eventueel een keukenmachine gebruiken. 

 Tip: Als je de bloemkool gekookt hebt en fijn gemaakt, doe je de bloemkool tussen een stapel keukenpapier en op die manier pers je het vocht eruit, zo wordt de bodem veel lekkerder en minder zacht.

 

Meng vervolgens de bloemkool met de geraspte kaas en het paneermeel. Indien je dit gemengd hebt, voeg je de ui, het ei en de kruiden toe en meng je dit alles goed door elkaar. Verdeel de bloemkool vervolgens over een ingevette bakplaat in een vorm, je kunt er ook voor kiezen om een paar kleine pizza's te maken.

 

Zet de pizzabodem vervolgens 20 minuten in de oven.

 

 

Ondertussen als de pizzabodem in de oven zit kun je de ingrediënten voor op de pizza snijden en bak de groenten even kort aan. Besmeer de pizzabodem met een laagje tomatensaus strooi het gerulde gehakt over de tomatensaus en verdeel de gebakken groenten erover en op het laatst het restje geraspte kaas.

 

 Zet de pizza vervolgens nog ongeveer 10-12 minuten in de oven.

Let op: de pizzabodem wordt niet zo krokant als een gewone pizzabodem wel is, maar de pizzabodem heeft nauwelijks de smaak van bloemkool. 

 

bron lekkerensimpel

 

Eet smakelijk....Leuk als je even laat weten wat je er van vond.

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.