Tips voor afvallen

  • Posted on
  • By Stefan Molders - Molders Media
  • 0
Tips voor afvallen

Verantwoord afvallen zorgt voor blijvend gewichtsverlies. Voorkom het jojo-effect en zorg dat je lijf gezond blijft. Met onze 5 tips voor afvallen is het mogelijk om 5 tot 10 kilo af te vallen, in sommige gevallen soms wel meer. Begin vandaag nog met het aanpassen van jouw nieuwe levensstijl.

Tip 1: eet voldoende en gevarieerd

Wanneer je op zoek bent naar tips voor afvallen, denk je niet gelijk aan voldoende eten. Toch is dit een goed advies, omdat je lichaam energie nodig heeft. Een crashdieet vertraagt je stofwisseling en leidt tot het gevreesde jojo-effect. De vertering is van invloed op de snelheid van de vetverbranding. Zo is van koolhydraten bekend dat het voor een langzame vetverbranding zorgt. Eiwitten en goede vetten stimuleren de vetverbranding. Let erop dat je koolhydraten niet helemaal gaat uitbannen, vooral je hersenen zijn afhankelijk van koolhydraten.

Tip 2: drink minimaal 2 liter water per dag

Ook dit is een onmisbaar advies. De meeste mensen drinken veel te weinig water. Met minimaal 2 liter water per dag zorg je ervoor dat gifstoffen goed worden afgevoerd. Bovendien houdt water drinken de stofwisseling actief, je lichaam is immers continu bezig het water te verwerken. Vermijd calorierijke dranken zoals alcohol, frisdrank en vruchtensappen. Thee zonder suiker mag wel, beter nog kies je voor speciale detox reishi thee. Dit heeft een ontgiftende en beschermende werking.

Tip 3: beweeg minimaal een half uur per dag

Onze tips voor afvallen helpen je op je streefgewicht te komen. Intensief sporten is niet direct nodig, dagelijks bewegen wel. Door te bewegen spreek je de energievoorraad aan, ook dit houdt de stofwisseling actief. Bovendien is regelmatig bewegen goed voor hart en bloedvaten, maar ook voor je geest. Wandel jezelf helemaal tot rust.

Tip 4: gebruik afslankdruppels

Ken je de werking van afslankdruppels? Dit valt ook onder onze tips voor afvallen. Het gebruik van afslankdruppels werd populair toen in korte tijd meerdere mensen het gingen gebruiken. De ingrediënten van afslankdruppels bestaan uit Afrikaanse mango en aminozuren. Uit een onderzoek bleek dat mensen die Afrikaanse mango extract gebruikten, gemiddeld tot wel 28 kilo aan gewicht verloren. Afslankdruppels verhogen het metabolisme, hierdoor wordt vet beter verbrand. Daarnaast hebben afslankdruppels nog een goede eigenschap: ze verminderen het hongergevoel. Als gevolg hiervan weet je een dieet langer vol te houden en val je beter en sneller af.

Tip 5: houd je vorderingen bij

Allereerst is het goed om een voedingsdagboek bij te houden. Schrijf in het begin alles op wat je eet: zo krijg je inzicht in je eigen eetgewoontes. Aan de hand hiervan pas jij je dieet aan. Ga 1 keer per week of per maand op de weegschaal staan en noteer je gewicht. Houd er rekening mee dat je in het begin veel meer kan afvallen dan in een later stadium. Ook andersom wordt gezien: in het begin val je weinig af. Bekijk dan of je dieet wel bij je past en wat je hieraan moet veranderen.

Comments

Leave a comment
* Your email address will not be published