Oreo romige kokos Cheesecake

Oreo romige kokos Cheesecake

Deze makkelijke oreo cheesecake's zijn een toetje voor je mond waar je hele gezin van zal smullen!

Keto-koolhydraatarm vriendelijk en glutenvrij

Oreo romige kokos cheesecake

Hallo daar! Vandaag heb ik voor jullie dit super makkelijk recept zonder te bakken!

Ook heerlijk verkoelend met het warme weer, wij vinden het ook super lekker als ijsje! Even 15-20 minuten van tevoren uit de diepvries en je kunt lekker verantwoord smullen!

Omdat dit zo'n makkelijk recept is krijgt het van mij nog een extra pluspunt!

 

Nou hoor ik u denken zijn Oreo's kha vriendelijk?

Helaas zijn de originele oreo's niet keto/kha vriendelijk maar wees gerust met dit recept kun je wel koolhydraatarm vriendelijk van je oreo's genieten!

 

Ingrediënten voor oreo kokos cheescake:

Amandelmeel: Amandelmeel is een essentieel ingrediënt voor een kha en glutenvrije levensstijl. Het wordt gemaakt van gemalen amandelen waardoor je als bonus proteïne krijgt in vergelijking met normaal meel.

Cacaopoeder: Hierdoor krijgen we een lekkere chocoladesmaak. Maar omdat we het kha willen gebruiken we pure raw cacaopoeder, ervaar je deze als te bitter dan voeg voeg dan extra zoetstof toe.

Boter: Gesmolten boter helpt om de oreo korst bij elkaar te houden. Je kunt in plaats daarvan ook zoals ik gesmolten kokosolie gebruiken.

Zoetstof: Elke koolhydraatarme zoetstof is hiervoor geschikt.

Koffie: Dit is het geheime ingrediënt. De koffie geeft deze korst oreo een extra smaak.

Vanille-extract: De vanille aroma helpt om alles in evenwicht te brengen en brengt de chocoladesmaak naar voren.

Zout: Een snufje zout helpt om de zoetheid naar boven te halen zonder extra zoetstof toe te voegen.

 

 

Oreo romige kokos cheesecake maken

Deze oreo cheesecake wordengemaakt in twee afzonderlijke delen. Eerst gaan we de oreo korst maken die we gebruiken als basis voor de cheesecake.

Vervolgens maken we de cheesecake vulling, ik heb de vulling gemend met een beetje oreo korst om er een extra bite aan te geven. 

Wat ik met dit recept ook anders gedaan heb is dat ik de amandelmeel even opgebakken heb, ongeveer 3 minuten in een pannetje of laten roosteren in de oven, dit geeft meer smaak.

 

Ingrediënten

Oreo korst: 

130 gram amandelmeel

4 el (rauwe) cacaopoeder

2 el gesmolten roomboter of kokosolie

1 tl oploskoffie

1 tl vanille extract

2 el Erythritol poedervorm

snufje zout

Cheesecake vulling:

340 gram mascerpone of roomkaas

6 el roomboter

35 gram kokosolie

1 tl vanille extract

45 gram Erythritol poedervorm

 

Instructies:

  1. Rooster op middelhoog vuur het amandelmeel goudbruin, ongeveer 3 minuten.
  2. Meng het geroosterde amandelmeel en de resterende ingrediënten van de oreo korst tot alles goed gemend is.
  3. Bekleed een muffinvorm met losse cupcake vormpjes en voeg 1 eetlepel oreo korst mengsel in de vormpjes toe, druk het mengsel gelijkmatig met je duimen goed aan op het bodempje van de vorm, ongeveer een paar centimeter. Je zou 2 a 3 eetlepels oreo korst over moeten hebben wat we later zullen gaan gebruiken.
  4. Gebruik voor de cheesecake vulling een elektrische mixer om de roomkaas, boter en kokosolie goed te mengen tot een romig luchtige massa, eenmaal goed gemend doe dan de resterende ingrediënten van de cheesecake vulling erbij samen met 2 eetlepels oreo korst en roer alles goed door elkaar.
  5. Verdeel de cheesecake vulling bovenop de oreo korst, verdeel de overgebleven(1 eetlepel) oreo korst er bovenop. 
  6. Zet deze 60 minuten in de vriezer om ze laten uitharden en geniet dan!

 

Geniet ervan,

Liefs Melanie

 

Wil je nog meer recepten volgen? voeg je dan toe aan mijn Facebook groep!

 

Laten jullie me weten wat je van de Oreo romige Cheesecake vond?

 

 

Comments

Be the first to comment...

Leave a comment
* Your email address will not be published